Nieuw boek over streekproducten op komst

streekproductenDe vzw Streekproducten Vlaams-Brabant (SVB) organiseerde het jaarlijkse netwerkmoment voor haar leden. Paul Vleminckx, voorzitter van de vzw Streekproducten Vlaams-Brabant, verwelkomde de 155 leden op zijn eigen wijndomein. “De talrijke opkomst bewijst nog eens de kracht van onze Straffe Streek-familie en de interesse om er samen verder voor te blijven gaan”, zegt hij. Vleminckx bedankte iedereen voor het vertrouwen.

Gedeputeerde Monique Swinnen, die ook ondervoorzitter is van de vzw Streekproducten, verwees niet alleen naar het belang van streekproducten voor de provincie Vlaams-Brabant, maar ook naar het belang van netwerkmomenten met streekliefhebbers. “Ik denk dan aan producenten, de mensen die de streekproductenhoekjes verzorgen, horecazaken, Bed & Breakfasts en gemeentebesturen. Dit is heel goed voor de onderlinge kruisbestuiving, een ideale manier om ideeën, ervaringen en kennis uit te wisselen.” Vijf producenten konden hun producten voorstellen: Koffie Brésor, Brouwerij De Kroon, Diana’s Verse Aardbeien, Hof ter Vaeren en Chardonnay Meerdael.

Jeroen De Pauw vertelde meer over het nieuwe Straffe Streek Boek 2015 dat Streekproducten Vlaams-Brabant samen met de culinaire tv-zender njam! publiceert in het najaar.