Op Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar, daagt de ceo van EuroSys zaakvoerders van andere bedrijven in Vlaams-Brabant uit. Zij krijgen maandag een T-shirt en een brief toegestuurd om deel te nemen aan de bedrijfscompetitie Het Fitste Bedrijf. Christa Jouck heeft dat shirt al ontvangen. Zij is ceo van Officenter, het coworkingsbedrijf dat in Vlaams-Brabant vestigingen heeft in Leuven en sinds kort ook in Vilvoorde.

Blue Monday is de meest deprimerende dag van het jaar. De maandag van de laatste volle week van januari heeft alles om ongelukkig te zijn: de goede voornemens van het nieuwe jaar liggen al aan diggelen, de volgende vakantie is nog mijlenver verwijderd en de winterdagen blijven donker en somber. Dit negativisme vertaalt zich ook naar de werkvloer. Burn- en bore-out liggen op de loer. Het hogere absenteïsme veroorzaakt extra stress bij de collega’s.

Precies op die dag daagt EuroSys andere bedrijven uit Vlaams-Brabant uit om fitter te worden. Als winnaar van Het Fitste Bedrijf in 2016 roept stichter en eigenaar Mark Lens andere bedrijfsleiders en ceo’s op om het voorbeeld van EuroSys te volgen.

“Een duurzaam gezondheidsbeleid loont”, zegt Lens. “Fitte, gezonde en gemotiveerde medewerkers leiden tot hogere rendabiliteit en klantentevredenheid. Gelukkige ceo’s en werknemers zijn 46 procent productiever, 31 procent effectiever en 36 procent meer gemotiveerd.”

De wedstrijd Het Fitste Bedrijf wordt georganiseerd door Ready2improve, coachingbedrijf in motivatie, gezondheid en beweging van Wouter Goris in Oud-Heverlee. Ruim honderd zaakvoerders en eigenaars van bedrijven krijgen maandag naast een verduidelijkende brief een sporttruitje in de bus.