De deputatie van de provincie Vlaams-Brabant organiseerde donderdag in Leuven een hoorzitting over het beroep dat Ghelamco had ingesteld tegen de weigering van het schepencollege van Grimbergen om een bouwvergunning te verlenen voor het Eurostadion op het grondgebied van de gemeente. De deputatie neemt volgende week een beslissing. Tijdens de hoorzitting bleek dat de stedenbouwkundige ambtenaar van de provincie de bouwvergunningsaanvraag negatief adviseerde.

“Het advies is negatief omdat de buurtweg die door Parking C loopt nog steeds niet definitief afgeschaft is”, zegt gedeputeerde An Schevenels (Open VLD). “De stedenbouwkundige ambtenaar verwijst voorts naar de mobiliteitsproblemen die het project zal meebrengen.”

“Volgende week donderdag nemen wij een beslissing over het beroep van de projectontwikkelaar. Dat is in de procedure de uiterste datum.” Begin juni weigerde de deputatie op basis van de mobiliteitsproblemen al een milieuvergunning toe te kennen voor het project. Die beslissing vecht Ghelamco aan bij Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V).

De buurtweg werd eind april afgeschaft door de deputatie. Maar oppositiepartij Vernieuwing in Grimbergen tekende daartegen beroep aan bij Schauvliege. Dit beroep werkt opschortend. Zolang de buurtweg niet definitief afgeschaft is, kan er sowieso geen bouwvergunning worden afgeleverd voor het Eurostadion.