Nearly New Office Facilities verwerkt oude kantoormeubelen tot nieuwe. Het bedrijf uit Vilvoorde, beter bekend als NNOF, levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de circulaire economie.

Onder het begrip kringloopeconomie, vandaag circulaire economie genoemd, wordt een economisch en industrieel systeem verstaan waarin geen eindige grondstofvoorraden worden uitgeput en waarin reststoffen volledig opnieuw worden ingezet in het systeem.

“Wij willen tegen 2050 een volledig circulaire economie zijn waarbij producten verwerkt worden tot nieuwe producten of omgezet worden in nieuwe grondstof”, zei Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) tijdens een bezoek aan NNOF in Vilvoorde. De Vlaamse overheid wil het goede voorbeeld geven en koopt er kantoormeubelen.

De verwerking van oude kantoormeubelen tot nieuwe is goed voor het milieu: er zijn geen nieuwe grondstoffen nodig en er wordt geen afval geproduceerd. Het bedrijf groeit gestaag.

“Zeker in omzet gaat het elk jaar in stijgende lijn”, zegt ceo Christophe Pierre. “We hebben nog altijd geen concurrentie. Er is nog geen tweede bedrijf opgestaan dat dit op dezelfde manier doet. Zolang we geen concurrentie hebben en er niet massaal op die manier wordt aangekocht, is er nog een lange weg te gaan.”