nallianStart-up Nallian uit Keerbergen heeft 1,25 miljoen euro opgehaald om te kunnen blijven groeien en zijn business collaboration platform te kunnen uitbreiden met nieuwe tools en features. Investeerder Newion Investments met hoofdkantoor in het Nederlandse Heerenveen heeft een indrukwekkende staat van dienst wat betreft investeren in bedrijven die focussen op cloud computing, business intelligence en SAAS-oplossingen.

In 2012 klopte Nallian aan bij het Innovatiecentrum met het idee om in de cloud een collaboratief platform te ontwikkelen waarin bedrijven binnen een logistieke keten informatie kunnen uitwisselen die op elk moment up-to-date is. Kernidee: zorg ervoor dat de data uniek zijn (single version of the truth) zodat wijzigingen aan data direct voor alle partners in de logistieke keten zichtbaar zijn, uiteraard in zoverre ze toegang hebben tot die data. En maak het mogelijk dat verschillende partijen in de keten gezamenlijk kunnen werken aan documenten met duidelijk afgebakende toegangsrechten. Nallian zag in de markt een toenemende nood binnen logistieke ketens om integratietijden te verlagen.

Het uitwerken van een cloud gebaseerd platform stelde Nallian voor nogal wat uitdagingen, genoeg om een IWT-innovatiesubsidie aan te vragen. De subsidie werd toegekend en een eerste versie van het Nallian-platform werd in de loop van 2014 in de markt gelanceerd. Bedrijven als Balta en BRUcargo zagen het potentieel van het platform en werden klant.

Omdat groei en verdere innovatie kapitaal vergen, begeleidde het Innovatiecentrum Nallian begin dit jaar bij een tweede IWT-aanvraag om het platform toegankelijker te maken voor applicaties door derde partijen. Het IWT gelooft duidelijk ook in het concept en kende een subsidie van 185.000 euro toe voor de realisatie van dit nieuwe project. Die erkenning was een hefboom om private investeerders te overtuigen. Newion Investments stapt dus mee in het kapitaal en verzekert Nallian zo van de nodige middelen om haar ambities te realiseren. Frank Claassen, partner van Newion, wordt lid van de raad van bestuur van Nallian.

Stichter en CEO van Nallian Jean Verheyen is tevreden met het nieuwe kapitaal. “Het geeft ons bijkomende middelen om onze productinnovatie op te voeren en uit te breiden naar nieuwe markten.” (Leen De Moor)