Nadine Hubert New CustomserviceNadine Hubert is sinds 1991 gedelegeerd bestuurder van het familiebedrijf New Customservice (NCS) uit Vilvoorde. Het bedrijf biedt een volledige waaier van logistieke toepassingen aan.

Na haar opleiding werkte Nadine Hubert een tijd in de zorgsector. Haar ouders en broer startten in 1982 het koerierbedrijf. “Ze vroegen me al vrij snel om mee in de zaak te werken”, zegt Hubert. “Ik deed toen de administratie. Ik maakte de hele evolutie van ons bedrijf mee en na een paar jaar kwamen mijn zus en ik aan het hoofd, later werd ik alleen zaakvoerder en eigenaar van het bedrijf. Doorheen de jaren deed ik alles wat je in ons bedrijf kunt doen, van administratie tot het commerciële deel, ik ging zelfs al de baan op.”

De technologische ontwikkeling van de voorbije decennia, zorgde ook bij New Customservice voor een heel andere manier van werken. “In het begin hadden we alleen een telex. Een computer, gsm of fax bestond niet eens’, zegt Hubert. “Door de komst van de computer moesten we de facturen niet meer één na één uittikken op een schrijfmachine, de fax maakte communicatie met de klanten veel makkelijker. Onze chauffeurs die in de regio bleven, konden we vroeger bereiken via een CB-systeem. De chauffeurs die ver van huis waren, hadden een beeper. Maar die moesten dan wel telkens bij een klant vragen of ze even mochten bellen, of ze moesten een telefooncel zoeken. Ik had de eerste telefoon, een monster van een toestel. De gsm was uiteraard een verademing, nu kunnen we ons het leven zonder al niet meer voorstellen.”

Nadine Hubert heeft geen spijt dat ze voor het ondernemerschap koos. “Als ik het wat moeilijker heb, of als de zaken wat moeilijker gaan – in tijden van crisis bijvoorbeeld – dan vraagt mijn boekhouder altijd ‘als je zou mogen herbeginnen, zou je dan hetzelfde doen?’ Ik kan daar alleen maar volmondig ja op antwoorden. Dit is echt mijn ding. Ik heb dit altijd graag gedaan. Al van in mijn jeugd ben ik iemand die altijd organiseert. Ik heb mee een jeugdclub opgestart, ik regelde het tijdschrift, organiseerde evenementen, regelde de bus en de catering.”

“We hebben hier echt prachtige momenten gehad”, zegt Hubert. “Wat zo boeiend is aan de koerierwereld en de manier waarop wij werken, is dat wij geregeld vragen krijgen voor zaken die we nog nooit hebben gedaan. Het is dan een uitdaging om die zaken tot een goed einde te brengen.”

“We hebben een klant die geregeld verhuizingen doet voor de Canadese luchtmacht. Het gaat om mensen die hier een tijd hebben gewoond en terug naar huis gaan. Sommige van die mensen hebben hier dan een mooie wijnkelder uitgebouwd. Maar alcohol mag in die containers niet meegenomen worden. Wij zoeken dan de beste oplossing om die te transporteren. We hadden ook een klant die in het najaar ging jagen in een domein in het Lake District. Dan zorgden wij dat zijn materiaal, een keer zelfs de twee jachthonden, in perfecte omstandigheden werd verhuisd.”

Ondernemen is ook vooruitkijken. “Ik ben iemand die altijd een doel nodig heeft”, zegt Nadine Hubert. “ik heb nieuwe klanten, nieuwe uitdagingen, nieuwe producten nodig want als alles zijn gangetje gaat, word ik het te snel beu. Mijn doel nu is voor de komende tien jaar familiale opvolging te regelen. Samen met een hogeschool en een private banker wil ik regelmatig rond de tafel zitten om mijn dochters, of een van de twee, voor te bereiden om de zaak over te nemen. Ik heb op korte termijn te veel moeten leren. Ik wil hen de kans geven om goed te bekijken of ze de onderneming op termijn willen leiden.”

Inzet en doorzettingsvermogen zijn volgens Nadine Hubert cruciaal om het te maken als ondernemer. “Je moet het graag doen en er volop voor gaan. Je moet een people manager zijn want de mensen zijn het belangrijkste kapitaal van het bedrijf. Dus moet je de mensen met respect behandelen, waarderen en duidelijk te maken wat je van hen verwacht.”

Nadine Hubert is genomineerd voor de Womed Award.

Stemmen kun je hier.

Hieronder kun je een filmpe over Nadine Hubert bekijken