Nacht van de Gast laat je binnen kijken bij logiesuitbaters

swinnenZaterdag 26 september wordt de ‘Nacht van de Gast’ georganiseerd. Logiesuitbaters laten dan zien dat ze de meest gastvrije ondernemers van het land zijn. Wie zaterdag 26 september overnacht bij een van de deelnemende logies van Logeren in Vlaanderen Vakantieland, wordt extra verwend.

Ook in Vlaams-Brabant zetten heel wat logiesuitbaters die dag de deuren van hun logies open voor het grote publiek. Hét moment om eens een kijkje te nemen achter de schermen.

Meer dan 750 logiesuitbaters zijn aangesloten bij Logeren in Vlaanderen Vakantieland, goed voor een economische return van bijna vijftig miljoen euro per jaar.

“De Vlaams-Brabantse logies zijn bovendien bekend om hun kwaliteit en gastvrijheid”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme.”In 2014 waren er meer dan twee miljoen gasten die hier van hebben genoten. Zowel in kunststad Leuven of de omliggende regio’s Hageland en Groene Gordel staan de logiesuitbaters klaar voor een hartelijke ontvangst en een uitstekende service.”

Tijdens de “Nacht van de Gast” zetten de logiesuitbaters die gastvrijheid extra in de verf. En ieder laat daarbij z’n unieke karakter zien. B&B Het Huis van peter Mot in Aarschot ontvangt je graag met een mini-walking-brunch. In en rond het huis stellen bovendien beeldhouwers uit de regio hun werk tentoon. Of ga even binnenkijken achter die statige gevel bij Yenn b&b in Leuven. In Brokantie in Roosdaal kan je bij een streekhapje en –drankje de eigenhandig gerestaureerde brocante en woonaccessoires bewonderen.

Op www.logereninvlaanderenvakantieland.be/nachtvandegast staat de lijst van logiesuitbaters in Vlaams-brabant die deelnemen aan ‘Nacht van de Gast’ én waar je een kijkje kunt nemen tijdens de opendeurdag op zaterdag 26 september tussen 12 en 16 uur.