realdolmenRealDolmen haalde een monstercontract binnen bij De Watergroep. Alle gegevens over ons drinkwater worden de volgende vier jaar bewaard bij de IT-dienstverlener uit Huizingen bij Beersel. Daarmee breidt het bedrijf zijn miljoenencontract met De Watergroep gevoelig uit.

De Watergroep betaalt de komende vier jaar 2,8 miljoen euro om het merendeel van de eigen applicaties en data bij RealDolmen te bewaren. Het is de tweede keer dat het nutsbedrijf in zee gaat met de ICT-onderneming uit Huizingen. Maar nu gaat het om een volledig aanbod in de cloud bij RealDolmen.

Het nieuwe contract is tien procent goedkoper dan het vorige. En dat terwijl de dienstverlening wordt uitgebreid. Het geografisch informatiesysteem van De Watergroep, essentieel voor het nutsbedrijf, komt terecht in de cloud van RealDolmen.

RealDolmen ontstond in 2008 na de fusie van de softwarebedrijven Real Sofware en Dolmen. Recentelijk verlaagde de ICT-product- en dienstenleverancier de verwachtingen voor het boekjaar 2015-’16. Eind juni was immers gebleken dat de omzet in het eerste kwartaal van dit jaar met 4,4 procent daalde in vergelijking met een jaar eerder.

RealDolmen verwacht dat die trend zich doorzet en dat de winstmarges kleiner worden door de competitieve marktdruk. De verkoop van datacenterproducten daalt door de evolutie van de cloud. Daartegenover staat de gestage groei van de afdeling application services, het verhuren van personeel voor projecten.