Infrabel maakt van de paasvakantie gebruik om moderniseringswerken aan de spoorinfrastructuur vanuit Leuven uit te voeren. Van 6 tot 16 april staan grote vernieuwingswerken op het programma tussen Leuven en Ottignies-Louvain-la-Neuve in Waals-Brabant. In die periode rijden er geen treinen tussen Leuven en Waver.

Op spoorlijn 139 tussen Leuven en Sint-Joris-Weert (Oud-Heverlee) worden de sporen, dwarsliggers, wissels, bovenleidingen en verschillende overwegen vernieuwd. Het spoorbaanvak tussen Sint-Joris-Weert en Ottignies-Louvain-la-Neuve wordt gemoderniseerd.

Door de werken rijden er van 6 april (23 uur) tot 15 april geen treinen tussen Leuven en Waver. Tussen Waver en Ottignies-Louvain-la-Neuve wordt een deel van de treinen geschrapt. De NMBS legt vervangbussen in tussen de stations van Leuven en Ottignies-Louvain-la-Neuve. Die bussen stoppen aan elk station dat normaal door de treinen wordt bediend.

Vanaf 15 april om 19.40 uur rijden er opnieuw treinen tussen Leuven en Sint-Joris-Weert. Tussen Sint-Joris-Weert en Waver blijft het treinverkeer onderbroken tot 16 april om 5 uur.

Tot 29 april is er een aangepaste dienstregeling tussen Leuven en Ottignies-Louvain-la-Neuve omdat de treinen er moeten rijden aan een verminderde snelheid.