Modernisering Nieuwland-Meetshoven stapje dichterbij

bedrijventerreinDe provincieraad van Vlaams-Brabant stelde dinsdag het ontwerp van provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan vast voor de optimalisatie van het bedrijventerrein Nieuwland-Meetshoven in Aarschot. Een openbaar onderzoek naar de moderniseringsplannen loopt van 27 november tot 26 januari.

Het bedrijventerrein Nieuwland-Meetshoven is toe aan een grondige modernisering. Er is nogal wat leegstand en de infrastructuur is verouderd. De bedrijvenzone beschikt over uitstekende troeven, zoals een strategische ligging aan het station, de autoweg E314 en het centrum van Aarschot.
De provincie Vlaams-Brabant, de stad Aarschot, de intercommunale Interleuven, Voka en de provinciale ontwikkelingsmaatschappij POM werkten samen met de bedrijven een toekomstvisie uit.

Om die visie door te drukken zijn juridische herbestemmingen nodig. In de toekomst krijgen de bedrijven meer flexibiliteit op het vlak van bouwmogelijkheden. Er komt meer ruimte voor de zachte weggebruikers en er wordt gewerkt aan een aangename werkomgeving. Dat alles wordt geregeld in een provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan, dat dinsdag door de provincieraad voorlopig werd vastgesteld.

“Het is een proefproject”, zegt Julien Dekeyser (Open VLD), gedeputeerde voor Ruimtelijke Ordening. “De visie wordt met concrete acties en investeringen uitgevoerd. Voor een opwaardering van het terrein wordt geïnvesteerd in een aangename omgeving en aangepaste wegeninfrastructuur.”

Het openbaar onderzoek over de plannen start op 27 november. Op woensdag 2 december is er een informatiemarkt in het stadhuis van Aarschot. Van 13 tot 20 uur kunnen de plannen ingekeken worden en zijn experts aanwezig om vragen te beantwoorden.