Minder starters in Vlaams-Brabant

In de eerste helft van dit jaar startten in Vlaams-Brabant 3.649 mensen een eigen zaak. Dat is minder dan vorig jaar, toen er 3.691 een eigen zaak startten. Dat blijkt uit cijfers van informatiekantoor Graydon. Nu was vorig jaar wel een uitzonderlijk jaar, de drie jaren daarvoor werden behoorlijk wat minder zaken gestart.

In heel Vlaanderen startten in de eerste jaarhelft 22.200 mensen in Vlaanderen met een eigen zaak. Dat zijn er 1,4% meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Volgens Unizo moet er blijvend gewerkt worden aan een gunstig ondernemersklimaat. De toegang tot de financiering voor startende ondernemers kan volgens Unizo nog altijd beter. Daarnaast moeten alle overheden blijven inzetten op administratieve vereenvoudiging. Het aantal reglementeringen, de vele paperassen en de vergunningsvoorwaarden zijn voor kandidaat-ondernemers een struikelblok.

Op onze site vindt u een geregeld vernieuwd overzicht van de starters in onze provincie. Made in Vlaams-Brabant wil hen zo alvast bekend maken bij een groot publiek.

Het meest recente overzicht van starters in de provincie vindt u hier.