logofietssnelweg-300x169Tijdens Shift Up, een congres over duurzame mobiliteit, werd de provincie Vlaams-Brabant uitgeroepen tot winnaar bij de openbare instellingen. De jury koos voor de provincie wegens “het totaalpakket aan maatregelen om fietsen in de dienst- en woon-werkverplaatsingen te faciliteren”.

De maatregelen van de provincie Vlaams-Brabant met hoofdzetel in Leuven hebben er toe geleid dat voor woon-werkverkeer de helft van de medewerkers het openbaar vervoer gebruikt en meer dan een kwart met de fiets komt. Slechts 23 procent neemt nog de wagen.

“Ik hoop dat nog veel meer openbare instellingen zich laten inspireren door deze laureaat”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) die de prijzen uitreikte. “Werkgevers zijn belangrijke bondgenoten in de strijd tegen de files. Koning Auto krijgt stilaan stevige concurrentie van de fiets en andere vervoermiddelen.”

Shift Up is een een initiatief van Voka, Athlon, Dats 24 en de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV), in samenwerking met de Vlaamse overheid. Minister Weyts werd op het congres zelf ook beloond voor zijn inzet rond duurzame mobiliteit. Hij kreeg een mand met Vlaams-Brabantse streekproducten.