Meus maakt ‘Kerst Haute Dog’ voor kerstmarkt

WURSTDe Leuvense Kerstmarkt, die plaatsvindt van 10 tot 20 december, pakt dit jaar uit met een smakelijke primeur. Jeroen Meus zal er namelijk een stand uitbaten waar hij ondermeer een speciaal gecreëerde ‘Kerst Haute Dog’ verkoopt.

“De Leuvense Kerstmarkt vindt dit jaar voor de 28ste keer plaats”, zegt Dirk Pinte. “Op een feesteditie is het nog twee jaar wachten, maar toch pakt de vzw Leuvense Kerstmarkt al uit met enkele primeurs en toppers. Zo zullen Jeroen Meus en zijn team een stand uitbaten op het Ladeuzeplein, naast kerstbrasserie ‘Rudolf’. Ze zullen er onder andere een gloednieuwe ‘Kerst Haute Dog’ aanbieden. Meus buigt zich momenteel nog over de ingrediënten, kwestie van op 10 december te kunnen uitpakken met de perfecte ‘haute dog’.”

“Een andere grote naam dit jaar is Eddy Merckx. De wielerheld, die tussen 1961 en 1978 meer dan vijfhonderd overwinningen bij elkaar fietste, aanvaardde het peterschap over de Leuvense Kerstmarkt en zet daarmee zijn schouders onder het goede doel: Healthy Heart Fund, een fonds dat werd opgericht om het onderzoek naar hart­ en vaatziekten aan de UZ Leuven en KU Leuven te ondersteunen.”

Ondanks de nieuwigheden houdt de Leuvense Kerstmarkt vooral vast aan haar tradities. Dat betekent dat ze, volgens het Noorse model, zweert bij sfeer en gezelligheid. Enkele ingrediënten die behouden blijven: 140 standen met lekkernijen, cadeautjes en decoratie­ideeën, een ambachtenmarkt, optredens van kerstkoren, het sparrenbos, een bezoekje aan de Kerstman, kerstvertellingen en een gratis nostalgische kindermolen.