Tijdens Space, het jaarlijkse evenement van Leuven MindGate Creativity, werden twee projecten bekroond als winnaars van de Leuven MindGate cross over wedstrijd. Een ervan is een digitaal gestuurde theatrale regenprinter. Dat is een creatie van theaterhuis Nieuwstedelijk en KU Leuven.

Theater en technologie ontmoeten elkaar in deze samenwerking van theaterhuis Nieuwstedelijk en het e-Media Research Lab van Campus Groep T van KU Leuven. Het project wil een verhaallijn waar technologie en regen een grote rol spelen ook vormelijk voorstellen voor de theaterbezoekers. Door de bouw van een machine die een kruising is tussen een klassieke regenmachine en de technologie van een printer zijn de ontwikkelaars in staat om het letterlijk woorden te laten regenen.

“Deze duidelijke cross over tussen creativiteit en technologie is een ambitieus project met een meerwaarde voor beide partners”, stelde de jury. “Het toont dat je op creatief vlak met hightech mooie dingen kan ontwikkelen. Dit soort toepassing kan bijvoorbeeld erg goed gebruikt worden op het and& festival dat in mei volgend jaar plaatsvindt in Leuven.”

“Zonder het netwerk van Leuven MindGate waren wij nooit overgegaan tot deze vorm van cross over”, zeggen de partners, onder wie Luc Geurts van KU Leuven. “Dit project toont aan dat technologie niet alleen bestaat uit wiskunde en functionaliteit, maar ook in staat is om te ontroeren.”