De Persgroep Publishing in Kobbegem (Asse) en Medialaan in Vilvoorde smelten samen tot één mediabedrijf. Na de eerdere goedkeuring door de Belgische Mededingingsautoriteit is de transactie tot de overdracht van de Medialaan-aandelen van Roularta naar De Persgroep definitief afgerond. Peter Bossaert wordt ceo van de mediagroep, die later ook nog een nieuwe naam krijgt.

Begin oktober 2017 kondigde Roularta aan dat het zijn belang van vijftig procent in Medialaan zou verkopen aan De Persgroep. Omgekeerd nam Roularta de aandelen van De Persgroep in Mediafin, uitgever van onder meer De Tijd en L’Echo, over.

Roularta kondigde donderdagochtend aan dat de verkoop van de participatie in Medialaan aan De Persgroep definitief is afgerond. Donderdagmiddag kondigden De Persgroep en Medialaan dan aan dat beide bedrijven samensmelten tot één mediabedrijf.

Medialaan is de moederholding van onder meer VTM, Q2, Q-Music, Vitaya en JOE. De Persgroep Publishing geeft onder meer Het Laatste Nieuws, De Morgen en Dag Allemaal uit.

Digitaal

De Persgroep, de volledige eigenaar van De Persgroep Publishing, wordt nu de enige aandeelhouder van Medialaan. De nieuwe organisatie krijgt in de loop van het jaar verder vorm met de bedoeling om nog in 2018 operationeel te zijn. Het eengemaakte bedrijf beschikt naar eigen zeggen over “unieke expertise en de nodige schaal om sterke digitale groei te realiseren”.

“De uitbreiding van de deelneming in Medialaan is van grote strategische waarde voor onze groep”, zegt Christian Van Thillo, ceo van De Persgroep. “We hebben nu alle troeven in handen om een multimediale onderneming te bouwen met merken in televisie, radio, mobile, nieuwsmedia en magazines. We willen onze bestaande media versterken en volop inzetten op versnelde digitale groei.”

Peter Bossaert wordt de nieuwe ceo van de mediagroep. “We kunnen nu digitaal veel sneller gaan groeien en meer investeren in technologie, data en expertise.”

De gefuseerde onderneming, die op een niet nader bepaald tijdstip een nieuwe naam krijgt, stelt 1.669 mensen te werk (740 in Vilvoorde en 929 in Kobbegem). De impact op het personeel wordt pas later duidelijk.