Duracell investeert de volgende drie jaar 50 miljoen euro in zijn vestiging in Aarschot, de enige batterijenfabriek van Europa. Het merk is sinds vorig jaar in handen van de holding van de Amerikaanse megabelegger Warren Buffett. Over mogelijke gevolgen voor de tewerkstelling bij de batterijenfabrikant raakte niets bekend.

De investering werd aangekondigd door de lokale directie, mede naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van het filiaal in Aarschot. Berkshire Hathaway, de investeringsmaatschappij van Warren Buffett, nam de batterijenfabrikant in november 2014 over van Procter & Gamble.

“We geven om concurrentiële redenen momenteel geen details over de aard van de investering. Wat we wel kunnen zeggen, is dat we het productieapparaat verder zullen optimaliseren om klaar te zijn voor toekomstige evoluties”, zegt woordvoerster An Vansteenkiste.

“Toestellen vergen steeds krachtigere batterijen waardoor het materiaal aangepast moet worden. Er is in Aarschot voldoende ruimte om uit te breiden. Er staat een grote productiehal volledig leeg.”

In Aarschot werken momenteel ongeveer 500 mensen. Het is een van de vijf vestigingen van Duracell in de wereld. De andere fabrieken staan in de Verenigde Staten (drie) en China. De fabriek in Aarschot bevoorraadt de markt met alkalinebatterijen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en India.