Recyclagebedrijf Bebat uit Tienen plant een uitbreiding op de huidige locatie. In totaal komt er 3.000 vierkante meter bij om de gestegen toevoer van gebruikte batterijen het hoofd te bieden. 

Bebat sorteert en recycleert al 20 jaar ingezamelde batterijen. Het bedrijf haalt de metalen en waardevolle materialen eruit om opnieuw te gebruiken als grondstof. De uitbreiding op de zone Grijpenveld is nodig omdat er heel wat meer batterijen worden ingeleverd en verwerkt. Vorig jaar kwamen er bij Bebat 3.000 ton batterijen binnen, goed voor 129 miljoen stuks. Een absoluut record is dat niet omdat 2016, met de K3-scholencampagne, een doorslaand succes was. Scholen konden toen door gebruikte batterijen binnen te brengen de nieuwe film van de meidengroep gaan bekijken, in aanwezigheid van de meidengroep.

3.000 m2 extra

Bebat gaat kantoren en magazijnen op de site verbouwen tot een hal voor het sorteren en ontmantelen van oude batterijen. Daarnaast komt er ook nog een bijkomende nieuwe hal. De investering van Bebat zorgt voor een totaal van drieduizend vierkante meter bijkomende werkruimte.

254 nieuwe deelnemers

Uit de cijfers bleek ook dat het aantal op de markt gebrachte batterijen steeg met 2,5%, maar het gewicht van deze batterijen daalde met 8,5%. De Belg moet dus meer gebruikte batterijen inzamelen om hetzelfde ingezamelde gewicht te evenaren.  Er sloten zich vorig jaar ook 254 nieuwe deelnemers aan bij Bebat, voornamelijk webshops en e-mobility organisaties. Deze stijging is volgens het bedrijf ook te danken aan het nieuwe aangiftesysteem van Bebat, dat een pak gebruiksvriendelijker is. Bovendien kan aansluiten bij Bebat voortaan ook online.