MediaGeniX beloftevolle onderneming van het jaar

mediagenixMediaGeniX is de nieuwe beloftevolle onderneming van het jaar. Het bedrijf uit Dilbeek won dinsdagavond de award van consultancybedrijf EY. MediaGeniX werd opgericht in 1992 en is marktleider in Europa in broadcastmanagementsystemen.

Officieel won MediaGeniX de prijs van de Vlaamse regering voor de beloftevolle onderneming van 2016. Het bedrijf ontwikkelt en implementeert whats’on, het meest geavanceerde broadcastmanagementsysteem in Europa. Dat wordt dagelijks gebruikt door 65 mediagroepen voor 1.700 radio-, tv-, en videokanalen in Europa, het Midden-Oosten, de Verenigde Staten, Azië, Latijns-Amerika en Oceanië. MediaGeniX stelt 130 mensen tewerk en realiseerde in 2015 een omzet van 21 miljoen euro. Het bedrijf won de Leeuw van de Export 2016.

“MediaGeniX heeft in de mediasector, die al jaren onder druk staat door nieuwe technologieën, resoluut de kaart getrokken van de digitalisering. Daardoor toont het aan dat ondernemingen in Vlaanderen een succesvolle transformatie kunnen doormaken en er niet alleen verliezers zijn bij disruptie”, zei Geert Noels, voorzitter van de jury.

“MediaGeniX heeft een duidelijke focus en luistert sterk naar zijn klanten. Hierdoor blijft de onderneming zijn concurrenten steeds een stap voor en heeft het ondanks de snelle technologische veranderingen een indrukwekkende, internationale en erg trouwe klantenbasis opgebouwd. In een sector waar slechts enkele Vlaamse ondernemingen succesvol internationaliseren, heeft MediaGeniX dit met brio gedaan. Het bedrijf is erg rendabel en kan steunen op een sterke balans. Dit stelt haar in staat om verder te blijven groeien.”