Media Markt opent de volgende maanden extra verkooppunten in twee Makro-vestigingen in Vlaams-Brabant. In Machelen gaat een winkel open op 22 maart. In Sint-Pieters-Leeuw doet de elektroketen de intrede op 19 april.

De keten opent ook nieuwe winkels in Deurne, Eke, Lodelinsart en Alleur. De vestigingen in Gent en Mechelen worden gesloten. In totaal stijgt het aantal verkooppunten dus met vier.

Makro kondigde vorig jaar een grootschalige herstructurering aan, waarbij beslist werd om de elektro-afdeling door een derde partij te laten uitbaten. De komst van Media Markt was al bekend, maar nu zijn meer details bekend. Vanaf 22 maart is Media Markt aanwezig in de Makro in Machelen, vanaf 19 april in Sint-Pieters-Leeuw.

“De optimale ligging en bereikbaarheid van de Makro’s, gekoppeld aan de beschikbaarheid van een gratis parking, maken deze locaties bijzonder interessant voor Media Markt”, stelt de keten in een persbericht. Door bij Makro aanwezig te zijn hoopt de elektroketen ook een nieuw cliënteel te kunnen aanboren.

Het personeel van Mechelen kan verhuizen naar Machelen. Voor de andere winkels worden sollicitaties uitgeschreven waar ook de werknemers van Makro aan kunnen deelnemen. Vakbondsafgevaardigde Myriam Nevelsteen (LBC) wijst erop dat ze dan bij een andere werkgever terechtkomen, aan andere loon- en arbeidsvoorwaarden. “Het blijven twee aparte bedrijven. Van een overname van personeel is geen sprake. De loonvoorwaarden bij Media Markt zijn minder gunstig.”