Media Facilities wint award met video over verborgen honger

385_Cannes_Corporate_Media_And_TV Awards_15-10-2015_Photo_by_Benjamin_MAXANT

Media Facilities won op een prestigieus festival in Wenen een dolphin-award met een video over verborgen honger. De filmproducent uit Meise maakte die creatie in opdracht van het vitaminebedrijf DSM. “Hidden Hunger” handelt over het tekort aan microvoedingsstoffen.

Het festival Cannes Corporate Media & TV Awards werd in 2010 opgericht door Filmservice International. Het bekroont jaarlijks de beste bedrijfsfilms, online media en tv-documentaires. Het is wereldwijd een van de topfestivals voor bedrijfsfilms, door de kwaliteit van de deelnemers, innovatieve werken, prominente juryleden met Oscar- en Emmywinnaars en deelnemers uit vijf continenten.

Media Facilities, een corporate multimedia agentschap, nam deel met de creatie “Hidden Hunger” voor klant DSM. De marktleider in het leveren van vitamines voor voeding uit Deinze wilde daarmee de strijd tegen de verborgen honger onder de aandacht brengen. In de categorie internationale films waren er vijf gouden en vier zilveren laureaten. Een van die zilveren medailles ging naar het werk van regisseur Bart Van Cauwenbergh.

“Ongeveer een derde van de wereldbevolking lijdt aan verborgen honger, een tekort aan essentiële microvoedingsstoffen”, zegt Kris Gieten, eigenaar van Media Facilities. “Toonaangevende economen stellen dat verbetering van voeding de beste investering is in de wereldwijde gezondheid en ontwikkeling.”

“Met deze video wou DSM de particuliere sector, klanten, overheidsinstanties zoals het ministerie van Volksgezondheid en ngo’s herinneren aan het feit dat het probleem nog lang niet is opgelost. Het tonen van feiten over verborgen honger leidt bij de kijker tot een beter begrip over de problematiek en maakt duidelijk dat er oplossingen zijn, betaalbaar en met een grote impact.”

De corebusiness van Media Facilities is filmproductie voor bedrijven en organisaties. Niet alleen de traditionele corporate presentaties, maar ook testimonials, productpresentaties, grafische animaties, educatieve films en interactieve applicaties. “Kortom alle soorten films die een bedrijf nodig kan hebben om te communiceren via beelden. De meeste van onze klanten zijn grote nationale en internationale bedrijven en gouvernementele organisaties.”