panalpinaPanalpina bouwt een nieuw logistiek pand op Brucargo in Machelen. Panalpina telt nu al twee vestigingen in Vlaams-Brabant: in Machelen en Steenokkerzeel. Het bedrijf is een toonaangevende leverancier van oplossingen voor integraal ketenbeheer. De kernproducten zijn luchtvracht, zeevracht en logistiek. De bouwwerken worden uitgevoerd door Mathieu Gijbels.

De nieuwe hal van Panalpina heeft een oppervlakte van 2.909 vierkante meter,  telt 591 vierkante meter aan kantoren en heeft vijftig parkeerplaatsen. Het is eigenlijk een uitbreiding van de bestaande hal gelegen op Brucargo.

De nieuwe vestiging moet ervoor zorgen dat het bedrijf zijn activiteiten gebonden aan de luchthaven in Zaventem kan moderniseren en uitbreiden. Het gebouw wordt specifiek op maat van de gebruiker opgericht en zal voldoen aan de normen van luchthavengerelateerde logistiek.

Het ontwerp is van de hand van Helsen & Van Com architecten. Het huurcontract loopt gedurende minstens elf jaar. De bouwwerken worden uitgevoerd door Mathieu Gijbels en starten in augustus. De oplevering van de nieuwe hal is gepland rond de jaarwisseling.

De zone Brucargo in Machelen is de logistieke zone die aan de luchthaven grenst en in die zin een toplocatie voor logistieke dienstverleners. De opportuniteiten zijn er schaars.