Materialise scoort in USA en Zuidoost-Azië

materialise_mimics_innovation_suite_and_3d_printingHet Leuvense bedrijf Materialise scoorde deze week al twee keer internationaal. In Singapore werd een franchise overeenkomst met UCT getekend om het 3D-printing platform te verspreiden in Zuidoost-Azië. Tijdens de jaarlijkse conferentie van RSNA (The Radiological Society of North America) in Chicago stelde Materialise de Hospital Solution voor.

Dinsdag werd in Singapore, in aanwezigheid van prinses Astrid, een franchiseovereenkomst ondertekend tussen Materialise en UCT. Door die overeenkomt kan UCT het i.materialise 3D Printing platform op de markt brengen in Zuidoost Azië. Door deze samenwerking wordt het bereik van 3D printen naar de traditionele outsource industriesector sterk vergroot.

De samenwerking met UCT katapulteert de groei van het reeds succesvolle i.materialise 3D Printing platform in Zuidoost-Azië. UCT zal zijn Additive Manufacturing Center in Singapore inzetten om de productie dichter bij gebruikers in de regio te brengen. De dienst zal beschikbaar zijn in het eerste kwartaal van 2015.

” i.materialise is bedoeld om mensen te helpen bij het materialiseren van hun ideeën”, zegt Wim Michiels, Executive Vice President van Materialise. “Door deze franchise overeenkomst krijgen dus nog meer creatieve mensen de mogelijkheid om hun dromen om te zetten in een 3D-werkelijkheid.” “Additive Manufacturing heeft de potentie om een revolutie te ontketenen in hoe dingen worden ontworpen, gemaakt en verspreid. Het kan echt bijdragen tot de realisatie van een betere en gezondere wereld.”

Hospital Solution

Tijdens de jaarlijkse conferentie van RSNA (The Radiological Society of North America )stelde Materialise de Hospital Solution voor, waarin de Mimics Innovation Suite software, 3D Printing, training en consulting vervat zitten. Materialise’s Hospital Solution maakt 3D Printing in ziekenhuizen veilig en toegankelijk.

Met de Materialise Hospital Solution kunnen clinici inspelen op de specifieke behoeften van elke individuele patiënt. 3D-software en modellen kunnen worden gebruikt om de toestand van een patiënt uit te leggen en kunnen helpen bij de diagnose van complexe pathologieën. De mogelijkheid om de patiënt-specifieke gegevens te vertalen naar een accuraat en tastbaar model kan het medische team helpen om een plan op te stellen of zelfs te testen vooraleer ze naar een patiënt gaan.

“Ziekenhuizen zijn enthousiast over 3D Printing en wij willen dat zoveel mogelijk patiënten baat hebben bij de technologie”, zegt Peter Verschueren, Business Development Manager bij Materialise. “Met bijna 25 jaar ervaring in de medische 3D Printing, zijn wij de betrouwbare partner die de ziekenhuizen hun weg kan helpen vinden door de mogelijkheden. Ze kunnen dat doen op een veilige, zuinige en duurzame manier.”