Materialise maakt onderdelen voor luchtvaart

materialiseMaterialise kondigt een uitbreiding aan van het huidige aanbod voor de luchtvaartindustrie. Het Leuvense bedrijf kreeg de EN9100 en EASA-21G-certificering en kan daardoor onderdelen afleveren voor de luchtvaartsector. Door gebruik te maken van producten van Materialise kunnen het gewicht en de operationele kosten van vliegtuigen verminderen terwijl de efficiëntie en prestaties verbeterd worden.

De huidige certificeringen hebben betrekking op de productie van onderdelen in kunststof, maar er zijn al plannen om in de toekomst ook extra materiaal te laten certificeren.

“We werken al langer samen met de luchtvaartindustrie als omdat we hoogwaardige prototypes, productie gereedschappen en cutting-edge software aanbieden”, zegt Jurgen Laudus van Materialise’s Factory voor 3D Printing. “We kregen ook een groeiende vraag naar de productie van onderdelen die luchtwaardig zijn. Door het verkrijgen van deze certificeringen, zijn we klaar om aan deze vraag te voldoen. We kunnen vliegtuigfabricanten zo helpen om de prestaties van hun toestellen te verbeteren.”