Martens houtHoutinvoerder en -handel Martens hout, die ook een vestiging heeft in Leuven, werd zopas partner van FSC België. Martens Hout behaalde reeds in 1998 het FSC certificaat en is zo een van de pioniers op vlak van FSC gecertificeerd hout in België.

“Hout is een schitterende grondstof, die onuitputtelijk is op voorwaarde dat het bos op een verantwoorde manier beheerd wordt”, zegt Eric Martens. “Boscertificering is het middel bij uitstek om de verantwoordelijkheden van het bosbeheer, de houtinvoer en de houthandel op mekaar af te stemmen.”

“Wij maken er een punt van om onze klanten te informeren en te adviseren over de fundamentele milieuvriendelijkheid van gecertificeerd hout. Via de samenwerking met FSC België kunnen we dit nog verder uitbouwen en versterken. ”

Volgens Bart Holvoet, directeur van FSC België, blijft de vraag naar FSC gecertificeerde houtproducten toenemen. “Wat even hard nodig is, zijn gemotiveerde houthandelaars om het verhaal en het product ook bij de klant te krijgen”, zegt hij

Vanuit de hoofdzetel van Martens hout in Schoten wordt ook de vestiging in Leuven aangestuurd. Martens beschikt reeds over een ruim aanbod FSC gecertificeerd hout en andere houtproducten, die dankzij hun netwerk vlot beschikbaar zijn zowel voor professionele als particuliere klanten.

FSC staat voor ‘Forest Stewardship Council’. Dat is een internationale, onafhankelijke, niet-gouvernementele non-profitorganisatie die in 1993 werd opgericht door boseigenaars, de houtsector, sociale bewegingen en milieuorganisaties, en die streeft naar verantwoord bosbeheer wereldwijd.