Uplace hoopt zijn omstreden winkelcentrum in Machelen toch nog van de grond te krijgen. Bij de poging tot reanimatie krijgt het bedrijf steun van het gemeentebestuur van Machelen.

De toekomst van Uplace hangt aan een zijden draadje. De Raad van State heeft eind vorig jaar de ruimtelijke plannen voor het project vernietigd.

De redding komt ku mogelijk uit Machelen, de gemeente waar Uplace het shoppingcenter wil(de) bouwen. Er zou een scenario in de maak zijn waarbij het gemeentebestuur zelf een ruimtelijk plan opstelt om het project een doorstart te geven. Het gaat om een soort juridische onderbouw.

Het plan gaat in de richting van een Uplace light, een derde kleiner dan het origineel ontwerp. Zo’n scenario was eerder uitgewerkt in een voorstel van een Vlaamse topambtenaar.

Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) liet verstaan dat hij bereid is daarover in gesprek te gaan met zowel Machelen als buurgemeente Vilvoorde. Uplace maakt deel uit van een groter ontwikkelingsgebied van Machelen tot Vilvoorde.