Lufthansa sleurt LSG Sky Chefs mee in vrije val

lsgskychefsDe Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa zet het mes in haar cateringonderdeel LSG Sky Chefs. Dat treft ook de Belgische tak van het bedrijf. In de vestiging in Zaventem zijn ruim tweehonderd banen bedreigd. De spanning is te snijden met volgende week dinsdag een bijzondere ondernemingsraad op de agenda.

Lufthansa maakte de besparingsplannen voor haar cateringtak woensdag bekend. De Duitse luchtvaartmaatschappij benadrukt dat de plannen nog in een zeer vroeg stadium zitten. Het aantal productielocaties wordt afgebouwd van 23 naar 7.

Op de luchthaven van Zaventem heeft LSG Sky Chefs een productielocatie, waar de catering voor de vluchten wordt bereid. Daarnaast is er nog een kleine afdeling in het station Brussel-Zuid, voor de catering van de Thalys.

Omdat Zaventem de enige echte productielocatie is in ons land is een volledige sluiting niet de meest voor de hand liggende constructie. Maar een afslanking lijkt onvermijdelijk.

LSG Sky Chefs levert niet alleen aan luchtvaartmaatschappijen. De luchtvaartcateraar bezorgt ook kant-en-klaarmaaltijden aan spoorwegbedrijven en winkels.

Concurrentie komt van Servair, het cateringbedrijf van Air France-KLM, en van Gategroup, een Zwitsers bedrijf met Chinees kapitaal.