De luchthaven van Zaventem mocht het voorbije kwartaal 7,5 miljoen passagiers verwelkomen. Dat is het beste kwartaal uit de geschiedenis van Brussels Airport. In vergelijking met het vorige kwartaalrecord, dat dateert van dezelfde maanden in 2015, is er een stijging met 3,1 procent.

In september ontving de luchthaven 2,4 miljoen passagiers. Dat is een toename met 6,1 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Het vrachtvervoer kende in september een lichte daling van 1,1 procent in vergelijking met dezelfde maand van het jaar voordien. Het aantal transferpassagiers bleef in september gelijk. Het aantal lokaal opstappende reizigers nam met 6,8 procent toe.

De luchthavenuitbater verklaart de cijfers door de groei die de voorbije maand plaatsvond bij de vakantievluchten. Vooral de bestemmingen Turkije, Egypte en Tunesië waren, net zoals in augustus, duidelijk weer meer in trek dan voordien. Voorts zijn de groeicijfers te danken aan de langeafstandsvlucht naar Mumbai van Brussels Airlines en de terugkeer van de verbinding met Atlanta van Delta Air Lines.

Bij de lagekostenmaatschappijen was er de voorbije maand geen groei. Net zoals in de maand augustus werd de terugval bij easyJet en Vueling wel gecompenseerd door groei bij WOW Air en Ryanair.

Het volvrachtsegment kende de afgelopen maand een terugval van bijna zeventien procent ten opzichte van september 2016. Dat is grotendeels te wijten aan het vertrek van enkele luchtvaartmaatschappijen door de Brusselse geluidsnormen.