Luc Sels moet duaal leren duwtje geven

luc selsDe Leuvense bedrijfssocioloog Luc Sels (49) is benoemd tot voorzitter van het Vlaams Partnerschap Duaal Leren. Dat orgaan moet ondernemingen als leerwerkplek erkennen. Bij duaal leren krijgen leerlingen een groot deel van hun opleiding op de werkvloer.

De benoeming van professor Sels, decaan van de faculteit economie aan de KU Leuven, werd vrijdag goedgekeurd door de Vlaamse regering. Dat lieten de bevoegde ministers Philippe Muyters (N-VA) en Hilde Crevits (CD&V) weten.

Vlaanderen hinkt achterop in de onderwijsvorm van duaal leren. Daarom heeft de Vlaamse regering een inhaalbeweging ingezet. Dit schooljaar zijn proefprojecten van start gegaan in dertig scholen en zes studierichtingen. Om de kwaliteit van de opleidingen te bewaken is een Vlaams Partnerschap opgericht. In dat orgaan zetelen alle betrokken werk- en onderwijspartners.

Het Vlaams Partnerschap erkent ondernemingen als leerwerkplek, oefent controle uit en zorgt voor informatie en advies. Luc Sels wordt de eerste voorzitter.

Luc Sels Hij is hoofdpromotor van het Steunpunt Werk, dat zich in opdracht van de Vlaamse regering toelegt op beleidsvoorbereidend onderzoek van de Vlaamse en Europese arbeidsmarkt. Hij is voorts lid van de Hoge Raad voor de Werkgelegenheid en van het dagelijks bestuur van het Steunpunt ondernemen en internationaal ondernemen. Sels waarschuwde al geregeld voor de hoge loonkosten in ons land.