Lotus bouwt geen nieuwe fabriek in Meise

Lotus_-_logo-1Zoals verwacht,blijft de directie van Lotus bij haar voornemen om de afgebrande fabriek in Meise niet meer herop te bouwen. Die intentie werd eerder deze maand bekend gemaakt.

De productiesite van Lotus Bakeries in Meise werd bij de brand op 3 juni volledig vernield. Tijdens een buitengewone ondernemingsraad op 1 september maakte de directie duidelijk dat ze niet van plan was om in Meise een nieuwe fabriek te maken. De productievolumes zullen worden overgebracht naar Courcelles.

De vergaderingen tussen directie en vakbonden hebben ondertussen niets aan de intentie van het bedrijf veranderd. De directie blijft bij haar voornemen om de fabriek te sluiten en zal de werknemers wellicht een job aanbieden in de fabrieken in Lembeke,  Courcelles of Oostakker.

Of er voor het personeel ook andere mogelijkheden zijn, is nog niet bekend. Wellicht wordt dat meer duidelijk tijdens personeelsvergadering in Londerzeel die gepland is voor maandag 28 september. Vanaf 2 oktober starten dan de onderhandelingen over een sociaal plan voor de getroffen werknemers.

In de Loutusfabriek in Meise werkten 71 menen.