Bij Coca-Cola Services in Anderlecht verdwijnen 50 tot 75 van de 218 banen. De beslissing viel tijdens een bijzondere ondernemingsraad. In de technische afdeling in Londerzeel vallen geen ontslagen.

Volgens Tina De Greef, vakbondsafgevaardigde bij de christelijke bediendenbond LBC-NVK, liggen Europese herstructureringsplannen aan de basis van het collectief ontslag. “We wisten al enkele maanden van die plannen, dus de vrees voor ontslagen was er wel al. Maar het aantal verloren banen licht wel een stuk hoger dan verwacht.”

De ontslagen vallen allemaal bij Coca-Cola Services in Anderlecht, waar de Amerikaanse frisdrankreus in februari nog 1,9 miljoen euro investeerde in een nieuwe productielijn. Over welke afdelingen in Anderlecht precies worden getroffen, bestaat nog geen duidelijkheid. Daarvoor is het wachten op een nieuwe ondernemingsraad vrijdag, waar meer uitleg over de beslissing zal worden gegeven.

De andere afdelingen van Coca-Cola Enterprises in ons land blijven gespaard. Het gaat om de technische afdeling in Londerzeel, drie productievestigingen (in Gent, Antwerpen en Chaudfontaine), zes distributiecentra en de bottelarijen in Wilrijk en Gent.

In oktober vorig jaar vielen al eens 26 ontslagen bij Coca-Cola België, verspreid over de verschillende vestigingen. Het ging toen vooral om werknemers in kaderfuncties.