De Leuvense Overkoepelende Kringorganisatie Loko is gestart met een experiment voor het gebruik van herbruikbare bekers op fuiven. De provincie Vlaams-Brabant steunt het project. Voor de financiering wordt nog een partner gezocht.

De studentenkoepel is vrijdagavond met het proefproject begonnen in de eigen fuifzaal Albatros. Voor het eerst werden herbruikbare bekers gebruikt als alternatief voor de plastic exemplaren. Die worden uitgeleend door de provincie Vlaams-Brabant, die over zulke herbruikbare bekers beschikt.

“Met dit initiatief willen we iets doen aan de gigantische afvalberg van plastic bekers na elke fuif. Zo leveren we onze bijdrage tot meer duurzaamheid”, zegt Loko-voorzitter Bram Van Baelen. Tijdens de fuif konden de initiatiefnemers de praktische consequenties van het gebruik van de herbruikbare bekers nagaan en bekijken of het werkbaar is.

Als de test positief geëvalueerd wordt, wil de Leuvense Overkoepelende Kringorganisatie zelf een aantal herbruikbare bekers aanschaffen en ter beschikking stellen van de eigenaars van fuifzalen of organisatoren van fuiven. Dat zal in de eerste plaats gebeuren in de eigen fuifzaal Albatros.