Lokale specialiteiten bij Carrefour Tienen

carrefourZaterdag 11 april van 10 tot 17 uur organiseert de Hypermarkt Carrefour van Tienen een boerenmarkt om een aantal lokale specialiteiten in de kijker te plaatsen. De markt vindt plaats op de parking van de winkel aan de Albertvest 15 inTienen.

“Sinds september 2013 heeft de Hypermarkt Carrefour van Tienen een afdeling lokale producten met zo’n 110 referenties”, zegt Baptiste van Outryve van Carrefour. “De winkel werkt hiervoor rechtstreeks samen met producenten die binnen een straal van veertig kilometer rond de winkel liggen.”

Tijdens de boerenmarkt kunnen de bezoekers kennis maken met de volgende producenten en producten: Beenhouwerij Vangramberen met hun pensen; appels en peren van Vanhellemont; ambachtelijke pannenkoeken van Creva; appelsap van Pipo; ambachtelijk roomijs van Ijsroosje; Tumulus; confituur en fruitsappen van Blueberry Fields; Het Nonneke van De Saer; Wijnen van Bruno Cools: mosterd De Ster mosterd uit Lubbeek en zuivelproducten van De Lelie. De plaatselijke fanfare komt langs om 14 uur.

“Carrefour innoveert niet zomaar door lokale producten in de kijker te zetten”, zegt Van Outryve. “We passen exclusief voor deze kleine lokale entiteiten het hele aankoop-, lever-, betaal- en verkoopsysteem aan op basis van hun behoeften. Carrefour maakt dus het verschil door de lokale producenten een geschikt antwoord te bieden waardoor het voor hen een rendabele en duurzame operatie wordt.”