De provincie Vlaams-Brabant lanceert de campagne Energieke daken met  groepsaankopen van dakisolatie en zonnepanelen. Dat gebeurt in samenwerking met Pajopower, 3Wplus, IGO en Kringwinkel Hageland. De regionale en kleinschalige aanpak biedt de kans aan lokale aannemers en installateurs om ingeschakeld te worden. Zo worden de lokale economie en tewerkstelling gestimuleerd.

Met de groepsaankopen wil het provinciebestuur het plaatsen van dakisolatie en zonnepanelen voor de inwoners goedkoper en gemakkelijker maken. Er moeten zoveel mogelijk drempels weggenomen worden.

“Wie deelneemt, moet niet op zoek naar allerhande technische informatie en hoeft geen prijzen te vergelijken”, zegt gedeputeerde Tie Roefs. “Inwoners die intekenen, kunnen rekenen op een scherpe en correcte prijs, betrouwbare en hoofdzakelijk lokale aannemers, hoge kwaliteit van materialen en plaatsing, uitgebreide garanties en een goede dienstverlening.”

Voor geïnteresseerden uit Vlaams-Brabant worden tot eind november ongeveer zestig infoavonden georganiseerd. Zij krijgen er informatie over de aanpak van de groepsaankopen, premies en leningen en de aangeboden soorten isolatiematerialen en zonnepanelen. Na intekening op de groepsaankoop maakt een aannemer op basis van een plaatsbezoek een vrijblijvende offerte.

De offertes en de uitvoering van de werken worden door de partners nauw opgevolgd. “Op die manier doen zij aan kwaliteitsbewaking en wordt de burger maximaal ontzien, van offerte tot installatie en nazorg.”