Lindemans is nu ook gin

lindemans ginBrouwerij Lindemans uit Vlezenbeek en Stokerij De Moor uit Aalst slaan de handen in elkaar en presenteren twee Lindemans Premium Distilled Gins. Deze twee gins zijn de eerste die op basis van distillaat van oude Kriek gemaakt zijn, de clear one op basis van een zuiver distillaat van de Oude Kriek Cuvée René, de red one met extra toevoeging van Lindemans Kriekensap.

“Dankzij de Oude Kriek cuvée Renée van Lindemans en ons traditionele distilleerproces leveren wij een exclusief, kwalitatief en typisch Belgisch product”, klinkt hij bij De Moor. Voorlopig zijn de exclusieve gins in genummerde flessen alleen te koop bij De Moor in Aalst en in Brouwerij Lindemans in Vlezenbeek.

“We zijn twee familiebedrijven die bewust voor kwaliteit kiezen”, zegt Dirk Lindemans. “Stokerij De Moor wou een gin maken met bierdistillaat en zo vonden onze familiebedrijven elkaar.”

Voor de heldere gin werden vijftien botanicals gecombineerd met Oude Kriek Cuvée René. Die oude lambiek is drie keer gegist. Voor de rode gin wordt behalve de oude Kriek Cuvée René ook zuur kriekensap gebruikt en net dat zorgt voor de kleur. De rode gin leent zich perfect voor een cocktail, bijvoorbeeld in combinatie met prosecco.