materialiseLieve Verplancke is voortaan bestuurder bij het Leuvense Materialise. Guy Weyns en. Bart Luyten zijn teruggetreden.

“Lieve Verplancke, brengt dertig jaar commerciële ervaring in de gezondheidssector mee”, zegt bestuursvoorzitter Peter Leys. “We zijn verheugd dat we kunnen profiteren van haar grote kennis die ze opdeed tijdens haar verschillende mandaten.”

Lieve Verplancke begon haar carrière in 1984 bij Beecham Group/GlaxoSmithKline. Ze bekleedde sleutelposities in het management van toonaangevende farmaceutische bedrijven zoals Merck & Co. and Bristol-Myers Squibb. Bij Bristol Myers Squibb leidde ze als Managing Director achttien jaar de Belgische dochteronderneming GDL. Momenteel is ze onder meer bestuurder bij het Imeldaziekenhuis in Bonheiden en bij een Euronext-genoteerd investeringsfonds. Verplancke is een dokter in de geneeskunde, maar is ook master in de economie en MBA.

Leys bedankte Guy Weyns en. Bart Luyten voor hun bijdrage binnen Materialise. “Hun financieel inzicht en hun expertise in de kapitaalmarkt hebben ons zeker geholpen, meer in het bijzonder bij de beursgang.”