In Leuven komt er na jaren twijfel dan toch een einde aan de iconische fuifzaal Lido in de Bogaardenstraat. De fuifzaal zal wel heropenen op de Oude Markt.

Walter Vangoidsenhoven, eigenaar van de iconische fuifzaal, besluit na jaren twijfel toch de deuren van de Lido te sluiten. Vangoidsenhoven gaf al in 2016 aan de zaak te willen sluiten na aanhoudende klachten over overlast van de buurtbewoners.

Aanhoudende overlast

Al jaren was er onduidelijkheid over het voortbestaan van de huidige Lido in de Bogaardenstraat. De inwoners hebben er jarenlang geprotesteerd tegen geluidsoverlast. Al in 2016 had Vangoidsenhoven plannen om de fuifzaal om te bouwen tot studentenkoten, maar ook dat plan stuitte op kritiek van de buurtbewoners. Inmiddels heeft Vangoidsenhoven wel een vergunning gekregen van stad Leuven om de fuifzaal om te bouwen tot studentenkoten. Wanneer die werken beginnen ligt voorlopig nog niet vast.

Grootste horecazaak

Toch komt er geen einde aan het Lido-verhaal. Vangoidsenhoven is eigenaar van twee naast elkaar gelegen panden op de Leuvense Oude Markt. De panden waar vroeger de Colff en café Charlatan waren werden samengevoegd en de nieuwe zaak wordt zo ook de grootste horecazaak op de Oude Markt. Opmerkelijk is dat de nieuwe Lido zal uitgebaat worden door het management van de Hasseltse discotheek Versuz. Deze wil het Lido-verhaal doorzetten met een polyvalente zaal die afgehuurd kan worden door promotors of studentenverenigingen. Op bepaalde dagen zal het management ook zelf de zaak exploiteren. De opening staat gepland voor begin november.