Het is al lang geen goed bewaard geheim meer dat de Libanese keuken de beste ter wereld is. Het Libanese restaurant Faraya in Wemmel is nog maar een goed jaar open en haalt al meteen de Michelingids. De Bib Gourmand Benelux editie 2018 werd maandag voorgesteld.

België krijgt er 23 Bib Gourmand-restaurants bij in de nieuwe Michelingids voor 2018. In totaal zijn er nu al 168 restaurants die een “kwaliteitskeuken met volledig menu voor maximaal 37 euro” bieden. Vlaanderen is acht nieuwe restaurants rijker.

Uitbaters bieden diverse concepten aan. Van een lunchrestaurant dat eveneens meeneemgerechten aanbiedt tot zaken waar het delen van maaltijden centraal staat. De trend is duidelijk: het concept is belangrijker dan de keuken.

Buffet

Faraya aan de Limburg Stirumlaan in Wemmel is de revelatie in Vlaams-Brabant. “We openden ons restaurant ruim een jaar geleden. We zijn heel blij dat we meteen opvallen”, zegt uitbater Assaad Harika. Faraya pakt uit met een authentieke Libanese keuken. In het weekend is er ook een rijkelijk buffet.

De gids geniet van een steeds grotere populariteit. “Onze inspecteurs voelen het tijdens hun bezoeken: restaurateurs streven naar deze onderscheiding en doen er alles aan om het hun gasten naar de zin te maken. Ze beperken zich niet tot één menu maar bieden een ruime keuze met een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding”, zegt Michael Ellis, internationaal directeur van de Michelingidsen.