Studenten industrieel ingenieur van de KU Leuven ontwikkelden een elektrische racewagen. Umicore Nova van Formula Electric Belgium is een innovatief staaltje technologie en het product van samenwerking met 130 bedrijven. “We leggen de link tussen de academische wereld en de industrie”, zegt marketingverantwoordelijke Wannes Vanheusden.

Met de wagen nemen de studenten deel aan de competitie Formula Student. Dat zijn internationale races waar ze het tegen elkaar opnemen in hun zelfgebouwde wagen. De studenten worden beoordeeld op de performantie van hun wagen maar ook op hun ondernemerschap en professionaliteit. Zo moeten ze onder meer een businesspresentatie geven.

In Hongarije behaalde de Umicore Nova de derde plaats. “Dat danken we aan het innovatieve batterijpakket en de performante vierwielaandrijving”, zeggen de leden van het team.

Netwerk

Gedurende negen maanden ontwierpen en bouwden de studenten de volgende generatie elektrische racewagen. Dat resulteerde in knap ingenieurs- en productiewerk. De Umicore Nova heeft vierwielaandrijving, weegt amper 200 kilogram en haalt honderd kilometer per uur in 2,6 seconden.

“We werken samen met een netwerk van meer dan 130 bedrijven”, zegt Vanheusden. “We leggen de nadruk op de ontwikkeling en het gebruik van innovatieve technologieën.”