De Leuvense onderneemster Daniëlle Vanwesenbeeck doet haar intrede in het Vlaamse parlement. Daar volgt ze als opvolgster bij Open VLD Gwendolyn Rutten op. Vanwesenbeeck is general manager van het reclame- en marketingbureau MasterMail in Wilsele (Leuven).

Gwendolyn Rutten kondigde woensdag aan dat ze stopt als Vlaams parlementslid. De voorzitster van Open VLD gaat voluit voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 in haar thuishaven Aarschot. De grond werd allicht te heet onder haar voeten, want de partij stevent af op groot verlies bij de verkiezingen van 2019.

In het Vlaams parlement geeft Rutten haar plaats door aan haar opvolgster Daniëlle Vanwesenbeeck. De zaakvoerster van MasterMail kijkt uit naar de nieuwe uitdaging en denkt dat haar kennis van de bedrijfswereld een meerwaarde is voor de politieke debatten.

Vanwesenbeeck wil haar politieke mandaat combineren met haar functie als bedrijfsleidster. “Er is meer nood aan visie vanuit de praktijk in het parlement. Niet alleen vanuit de bedrijfswereld, maar ook vanuit andere sectoren zoals het onderwijs en de werknemers. Ik denk dat ik door het oprichten van mijn bedrijf de meest belangrijke stadia van het ondernemerschap heb doorlopen. Daardoor heb ik een goed zicht op waar er nog ruimte is voor verbetering.”

Vanwesenbeeck werd in 2012 gelauwerd met de Unizo-award onderneemster van het jaar op basis van haar dynamisme en vernieuwende aanpak in het bedrijfsleven. Ze zetelt in verschillende raden van bestuur van werkgeversorganisaties.