Leuvense handelsrechter verklaart Primo failliet

primoDe rechtbank van koophandel in Leuven heeft donderdag sportwinkelketen Primo failliet verklaard. Er werden drie curatoren aangesteld.

De rechtbank sprak op bekentenis het faillissement uit van Primo Stadion nv met zetel op de Betekomsesteenweg 47 in Aarschot. De voornaamste activiteiten waren detailhandel in sportartikelen en groothandel in kleding.

De drie curatoren zijn Marc Dewael en Karl Vanstipelen, advocaten in Landen, en Jan De Rieck, advocaat in Leuven. De staking van de betalingen is bepaald op 3 maart.

Het indienen van schuldvorderingen kan tot en met 8 april op de griffie van de rechtbank van koophandel in Leuven. De uiterste datum van neerlegging van het eerste proces-verbaal van verificatie van de schuldvorderingen is 19 april.

“Donderdagavond zitten de curatoren al samen met het management”, zegt Jan De Rieck. Ze gaan op zoek naar een overnemer. Voor de Nederlandse activiteiten was die zoektocht al begonnen en hebben zich twintig partijen gemeld, waarvan negen al een informatiepakket hebben ontvangen. Het is niet onmogelijk dat er een overnemer wordt gevonden voor zowel de Nederlandse als de Belgische activiteiten.

Het is onduidelijk of de winkels van Primo nog open kunnen blijven en wat het lot van het personeel is. Er is geen vakbondsvertegenwoordiging bij het bedrijf. Een tachtigtal mensen is aan de slag in de winkels, terwijl er vijftien op de hoofdzetel in Aarschot werken.

Primo heeft 26 winkels in België en Luxemburg en telt een kleine honderd personeelsleden. Vorige maand ging het Nederlandse moederbedrijf USG al failliet.