Leuvense brouwer kampt met groot volumeverlies

ABInBevAB InBev kampt met een groot volumeverlies. De verliezen stapelden zich op in de maanden maart en april, in de nasleep van de aanslagen in Brussel en Zaventem. De Leuvense bierbrouwer hoopt de verliezen in de komende periode te recupereren. Het Europees kampioenschap voetbal kan daarbij een handje toesteken.

“De aanslagen van 22 maart in Brussel en Zaventem hebben een behoorlijk grote impact gehad op de volumes in de horeca. En dat niet alleen in en om Brussel.” Dat heeft Jean-Jacques Velkeneers, de verantwoordelijke voor de afdeling West-Europa van bierbrouwer AB InBev, donderdag gezegd. Hij verwees naar evenementen die in de nasleep werden afgelast en het slinkende  toerisme in de traditionele steden.

De jongste weken voelt AB InBev dat door het ietwat betere weer de horeca de draad opnieuw aan het opnemen is. Dat zei Velkeneers bij de voorstelling van de strategische doelstellingen voor dit jaar. Hij is optimistisch gestemd. Het doel is om de verliezen in de komende periode te recupereren.

Een becijferde impact van de aanslagen gaf Velkeneers niet. Maar het gaat om “behoorlijk grote cijfers met een sterke impact”. De Leuvense bierbrouwer wil de mindere maand april niet volledig op de aanslagen afschuiven. Ook het slechte weer speelde een rol.