Leuvense bankier aan het hoofd van Davidsfonds

Danny De RaymaekerDanny De Raymaeker is de nieuwe voorzitter van het Davidsfonds. Een op het eerste zicht vreemde move voor de eeuwige bankier (56) uit Leuven. De Raymaeker is de ceo van Optima Bank. Hij heeft wel grote plannen met het cultuurnetwerk dat in Leuven de hoofdzetel heeft. “Ik kijk ernaar uit om een bijdrage te leveren aan zo’n monument”, zegt hij.

Danny De Raymaeker is geboren in Vilvoorde en woont in Leuven. De handels- en bedrijfseconomisch ingenieur werkte dertig jaar bij KBC, waarvan de laatste vijf als lid van het directiecomité van de groep. Vandaag is hij ceo van Optima Bank.De Raymaeker volgt Peter Peene op, die na drie ambtstermijnen zijn mandaat neerlegt.

De nieuwe voorzitter van het Davidsfonds beschikt niet alleen over een grote ervaring in de financiële wereld. Hij koestert ook een passie voor cultuur. De Raymaeker wil met het Davidsfonds de volgende vijf jaar focussen op onze cultuur en ons erfgoed, maar dan wel op een “gulle en uitnodigende manier. In open interactie en in dialoog met iedereen die (nog) niet tot onze cultuur behoort, om zo een hechtere samenleving te creëren.”

“Ik ken het Davidsfonds al lang en ben zelf een fervent lezer en muziekliefhebber. Daarnaast boeit geschiedenis mij enorm. Vooral de periode van de tweede helft van de 19de eeuw tot het begin van de Tweede Wereldoorlog. Ik hou ook van architectuur en van ons cultuurpatrimonium.”

Algemeen directrice Tine Verhelst van het Davidsfonds is blij met de komst van De Raymaeker. “Hij brengt ervaring mee die ons zeker helpt om een dynamische en toonaangevende speler te blijven in de culturele wereld in Vlaanderen. Dat hij uit een andere sector komt, is een voordeel: hij kijkt op een verfrissende manier naar de dingen.”