Leuvens technologiebedrijf eindelijk verlost van inbrakenplaag

politie-leuvenDe recherche van de lokale politie van Leuven heeft een inbrakenplaag bij een Leuvens technologiebedrijf opgelost. De onderneming die technologie ontwikkelt voor sorteerprocessen werd  zeker een jaar lang geteisterd door inbraken. De politie kon twee verdachten identificeren. De doorbraak dateert al van september maar werd pas gisteren gecommuniceerd door het parket van Leuven.

Het bedrijf in de Romeinse Straat kreeg sinds het najaar van 2015 tot acht keer toe dieven op bezoek. Er werd in totaal voor bijna 200.000 euro aan informaticamateriaal buitgemaakt. Op bewakingsbeelden waren steeds twee volledig gemaskerde en in het zwarte geklede personen te zien die bijzonder snel te werk gingen. Zij kwamen nooit herkenbaar in beeld en konden steeds het alarmsysteem omzeilen.

Op 14 september 2016, de dag na de laatste inbraak, konden twee personen gearresteerd worden. Hun arrestatie kwam er na een onderzoek van het team diefstallen van de politiezone Leuven. Sinds juni 2016 werd het onderzoek gevoerd onder leiding van de onderzoeksrechter.

De verdachten zijn een 25-jarige man uit Rotselaar en een 28-jarige kompaan, een man zonder vast adres in België. Zij waren in het bezit van een deel van het gestolen materiaal. De twintigers legden bekentenissen af.

De man uit Rotselaar werd na een voorlopige hechtenis van een maand vrijgelaten onder voorwaarden. De tweede verdachte betaalde een borgsom en werd eveneens na een maand vrijgelaten onder voorwaarden. De politie is nog op zoek naar een derde verdachte van de diefstallen.