Lesuco legt mee kunstgrasvelden aan

stadsbaderLesuco uit Huldenberg helpt bij de aanleg van 28 nieuwe Domo Sports Grass kunstgrasvelden in het kader van derde cluster van het Vlaams Sportinfrastructuurplan, een decreet waarmee de Vlaamse Regering het tekort aan sportinfrastructuur in Vlaanderen versneld wil wegwerken.
Het is de firma Stadsbader die de lead neemt in de aanleg van de 27 voetbalvelden en één hockeyterrein, verspreid over de vijf Vlaamse provincies. Stadsbader bundelt hiervoor de krachten met Lesuco en met Domo Sports Grass, de absolute marktleider in België voor kunstgrassystemen.
Aannemingsbedrijf Lesuco is gespecialiseerd in de aanleg, renovatie en verbouwing van sportvelden voor verenigingen, sportclubs en particulieren. Naast sportterreinen voor onder meer voetbal, tennis, hockey, atletiek en rugby verzorgt het bedrijf ook de aanleg van parken en tuinen.
De realisatie van de kunstgrasvelden start nog deze lente, ze zullen gerealiseerd zijn tegen het najaar van 2016. Na realisatie van de kunstgrasvelden staat Stadsbader in voor het onderhoud en het beschikbaar houden van de velden gedurende tien jaar. De 28 kunstgrasvelden worden gerealiseerd voor 22 lokale overheden of gemeentes.
In Vlaams-Brabant komen de sportvelden in Bierbeek, Herent, Boutersem, Opwijk, Roosdaal en Wemmel.