lclLCL heeft naast het bestaande datacenter in Diegem (Machelen) een bijkomende afdeling van 600 vierkante meter ingericht. Dat is een investering van 1,9 miljoen euro aan bouwkosten en technische infrastructuur. Dit is een nieuwe stap in de voortdurende schaalvergroting van het datacenterbedrijf.

Het nieuwe datacenter heet LCL Diegem 4 en is uitgerust met de nieuwste technologie om de bedrijfszekerheid en veiligheid van de servers en data te garanderen. Het leeuwendeel van de investering gaat naar de technische infrastructuur: 1,3 miljoen euro. Zo installeerde LCL een nieuw blussysteem met het beste gas dat op de markt is.

Diegem 4 wordt het derde en meest gesofisticeerde gebouw van de LCL-site in Machelen. Het bijkomende datacenter kadert in een constante schaalvergroting. Met de uitbreiding komt er ook een tweede meet-me-room. Dat is een ruimte waar klanten en telecomoperatoren met elkaar in verbinding worden gebracht.

“Ons datacenter is Machelen is een van de belangrijkste knooppunten van dataverkeer in België”, zegt Laurens van Reijen, ceo van LCL. “Klanten kunnen er rechtsreeks aansluiten op de backbone (stelsel van supersnelle computerverbindingen) van het internet. De verschillende nationale en internationale operatoren worden er met elkaar verbonden. In Machelen komen zoveel verschillende telecomoperatoren samen dat een nieuwe meet-me-room noodzakelijk werd.”

LCL beschikt over een iso27001-certificaat voor informatiebeveiliging. Dat biedt de klanten de zekerheid dat hun data in veilige handen is. Het datacenter is voorts tier3-gecertificeerd. Dat toont aan dat het beantwoordt aan de hoogste criteria qua beveiliging en bedrijfszekerheid.