De Londerzeelse landschapsaannemer Krinkels heeft in Naninne bij Namen een nieuwe werkplaats voor onderhoud en nazicht van zijn machines in gebruik genomen. Er zijn acht medewerkers aan de slag. Het bedrijf investeerde 1 miljoen euro in de nieuwe locatie. Intussen zoeken directeur Peter Loyens en de collega’s 53 nieuwe werkkrachten voor de drukke periodes.

De Krinkels Groep, die dit jaar zijn 50ste verjaardag viert in België, investeerde 1 miljoen euro in het project. De nieuwe hal die gebruikt wordt voor het onderhoud en nazicht van de machines, is uitgerust met een reservoir van 30.000 liter om het materiaal te poetsen, een hoogrendementsketel voor de verwarming, warmteverdeling via een jet-systeem en zonnepanelen voor stroomvoorziening. Het gebouw bevat ook LED-verlichting die aangestuurd wordt in functie van de benodigde helderheid op de werkplek. De werkhal werd opgericht om de activiteiten in Wallonië te ondersteunen. Er zijn intussen acht mensen aan de slag.

Activiteiten

Krinkels werkt aan nieuwe infrastructuur voor vooral openbare besturen of projectontwikkelaars. Het gaat om het aanleggen van pleinen, parken en sportterreinen tot volledige infrastructuurwerken. In de activiteit groen onderhoud zijn ze naar eigen zeggen marktleider voor het onderhoud op en rond snelwegen, gewest- en gemeentewegen en parken. Tot slot bedienen ze met de activiteit greencare de kantoren- en vastgoedmarkt. Bij het bedrijf werken in totaal 560 medewerkers. De vestiging in Londerzeel is met 380 personeelsleden de grootste en werkt op de Vlaamse en Brusselse markt.

53 vacatures in Wallonië

Voor de verdere groei te verzekeren is het bedrijf op korte termijn op zoek naar 53 nieuwe krachten die ingezet zullen worden op Waalse projecten. Volgens directeur Peter Loyens van Krinkels zijn die extra krachten dringend nodig voor het komende onderhoudsseizoen.