Videocorner, de laatste Leuvense videotheek, is niet meer. Uitbater Pino Cantoro(66) heeft de deur van zijn zaak definitief achter zich dicht getrokken. 

Het nieuws dat Cantoro zou stoppen sloeg in als een bom in Leuven. Geheel onverwacht is het nieuws nochtans niet. Door de doorbraak van video on demand was er veel minder vraag naar de klassieke dvd. Toen het huurcontract van de winkel aan de Martelarenlaan ten einde liep en de zaak dertig jaar bestond, vond Pino het een mooi moment om te stoppen. “Ik heb genoten van de laatste maanden en de laatste week”, aldus Pino. “Ik verkocht al mijn films tegen spotprijzen. Van de 10.534 films die ik had, blijven er nog maar enkele honderden exemplaren over. Ze werden allemaal gekocht door mijn vaste klanten. Dat vind ik geweldig.”

Eerbetoon 

Komende zaterdag organiseert de Leuvense Cinema Zed nog een groots eerbetoon aan Pino en zijn Videocorner. “Ze zullen twee films vertonen die hier zeer vaak over de toonbank zijn gegaan, tot op het punt dat ik me afvroeg of niet iedereen ze al lang gezien had. Ik heb het dan over The grand Budapest Hotel en Intouchables. In de namiddag tonen ze ook de eerste film die ik in de cinema zag, El Cid. Ik zal er zelf zijn, net als trouwe klant Frieda Van Wijck en nog enkele verrassingsgasten.”

Ennio Morricone 

En daarna? Dan gaat Pino genieten van de rust. “Ik ga al die dingen doen die ik al jaren niet kan doen door het vele werken. Weer meer naar de cinema gaan en reizen. En ik heb al tickets gekocht voor het laatste concert van Ennio Morricone in België in november. Filmmuziek dus. Ik blijf mijn passie trouw”, besluit Pino.