Laat uw medewerkers zich helemaal ontspannen

alpha_650_300Chillax, het relaxatie-centrum van Ivo Van Genechten en Brigitte Dyck biedt een nieuwe dienst aan. Bedrijven die dat willen, kunnen een zogeheten AlphaSphere huren. Het regelmatig gebruik van die wonderzetel, zou mensen enorm kunnen ontspannen. “Een relaxatiemoment op het werk leidt tot extra motivatie”, zegt Ivo Van Genechten.

In de AlphaSphere onderga je tegelijk vier verschillende gewaarwordingen. “Mensen gaan in een AlphaSphere liggen en voelen vanuit de zetel warmte”, zegt Ivo Van Genechten. “De stoel maakt ook hele kleine, zacht wiegende bewegingen. Je hoort bijzondere geluiden die je hersenen in geen tijd naar het zogeheten Alphaniveau brengen en de trilling van die geluiden wordt versterkt zodat je die voelt. Zo kom je in heel korte tijd naar een volledige ontspanning. Een sessie duurt 25 minuten.”

“Je komt in zo een sessie snel tot rust”, zegt Van Genechten. “Het is aangetoond dat als je meermaals in de AlphaSphere kan zitten, je beter geconcentreerd bent, je creativiteit wordt aangescherpt en je minder fouten maakt.”

“De universiteit van Wenen deed een reeks testen om te zien wat de bijdrage van de AlphaSphere was in het verhogen van prestaties en efficiëntie”, zegt Van Genechten. “De testgroep bestond uit veertig werknemers. Na de sessies met de AlphaSphere voelden de deelnemers zich significant beter, meer voldaan en in een betere stemming. Negatieve gevoelens zoals angst, rusteloosheid en droefheid namen af. Positieve emoties zoals ontspanning, veiligheid en een
gevoel van welbevinden werden versterkt. Het stressniveau zakte gevoelig (-25 %), de alertheid verbeterde, vooral bij mensen die erg vermoeid waren (+56 %).”

Chillax heeft al jaren een AlphaSphere staan, maar biedt bedrijven nu aan om zo een wonderzetel voor een tijd te huren, zodat hun medewerkers er van kunnen genieten. Bedrijven die een AlphaSphere willen installeren, moeten er een ruimte van minstens drie meter bij drie voor vrijmaken. Ze kunnen uiteraard eerst gaan testen bij Chillax aan de Naamsesteenweg 386 in Leuven. Meer info op www.chillax.be