De KU Leuven haalt topscores in de internationale universiteitsranking QS World University Rankings. De Leuvense universiteit scoort uitmuntend voor theologie en tandheelkunde. Voor die twee studiegebieden staat KU Leuven in de top tien van de wereld.

De KU Leuven is de topuniversiteit van ons land. Dat blijkt uit de woensdag gepubliceerde QS World University Rankings, een lijst die universiteiten over de hele wereld rangschikt volgens hun uitmuntendheid in bepaalde vakgebieden. Andere Belgische universiteiten doen het ook niet slecht maar de KU Leuven is volgens deze ranking zonder discussie primus inter pares.

De onderwijsonderzoekers QS Quacquarelli Symonds hebben de scores voor 48 studiegebieden onderzocht. De data werden verzameld in 2017 bij dertig miljoen studenten, ouders, beleidsmakers en carrièreconsultants. De KU Leuven eindigt op de achtste plaats voor theologie en religieuze studies en heeft ook de negende beste afdeling tandheelkunde ter wereld.

De Belgische universiteiten zijn in totaal goed voor 26 plaatsen in de top vijftig. De Leuvense alma mater herbergt er daar achttien van. In de vorige editie waren er dat nog maar elf. Leuven krijgt goede punten voor de vakgebieden klassieke talen, farmacie, psychologie, sportgerelateerde studies, geografie, filosofie, biliotheekwetenschappen en informatietechnologie (een nieuwe rubriek in de ranking), rechten, pedagogie, geschiedenis, politieke en sociale wetenschappen, ontwikkelingsstudies, statistiek, anatomie en fysiologie, architectuur en materiaalkunde.