De KU Leuven heeft een 49-jarige werknemer geschorst na een veroordeling wegens verkrachting en aanranding van twee kinderen. Johan D. werkt als informaticus op de faculteit bio-ingenieurs op campus Arenberg in Leuven. Hij werd op 5 december van dit jaar door de correctionele rechtbank in Leuven veroordeeld werd tot een celstraf van twee jaar met uitstel.

De man uit Leuven maakte zich schuldig aan zware zedenfeiten tijdens het babysitten. De slachtoffers waren twee jonge zusjes. Tussen 1995 en 1998  kwam hij bij hen aan huis in Oud-Heverlee om te babysitten. Hij verkrachtte een van hen en randde het andere meisje aan.

Een van de slachtoffers was amper 10 jaar oud op het moment van de feiten. Zij wachtte tot ze 26 jaar was, zestien jaar later dus, om klacht in te dienen. In 2015 startte het onderzoek naar het misbruik. In 2001 had D. al eens drie jaar cel met uitstel gekregen voor seksueel misbruik van kinderen in La Roche, Leuven, Tervuren en Huldenberg tussen 1993 en 1997.

De Leuvense universiteit heeft zich meer dan twee weken beraden over een maatregel. Voorlopig is de pedofiel alleen geschorst. Het kan bij die tijdelijke maatregel blijven maar de veroordeling kan ook leiden tot ontslag. D. werkt al vijf jaar aan de universiteit.